Riscurile consumului de cafea în exces în timpul sarcinii

Spread the love
Sursă foto: http://watchfit.com
Sursă foto: http://watchfit.com

 

În urma unor studii, cercetătorii din cadrul Academiei Sahlgrenska au descoperit o posibilă legătură între consumul exagerat de cafea în timpul sarcinii și riscul crescut de obezitate la nou-născuți.

Oamenii de știință au analizat informații despre 50.943 de femei însărcinate, într-unul dintre cele mai mari studii dedicate femeilor aflate în această stare. Rezultatele au arătat că cei mai mulți copii ai mamelor care au consumat mai mult de trei căni de cafea pe zi în timpul sarcinii, au prezintat un risc mai mare de a fi supraponderali la vârstele fragede. Studiile au fost realizate pe o perioadă de 8 ani. S-a constatat că, la vârsta de 5 ani, ponderea copiilor supraponderali sau obezi a fost cu 5% mai mare în grupul copiilor ale căror mame au consumat cafea în timpul sarcinii, comparativ cu cei ale căror mame au avut cel mai redus consum de cofeină.

Potrivit Agenției Naționale pentru Alimentație din Suedia, femeile gravide nu ar trebui să consume mai mult de 300 de miligrame de cofeină pe zi.

Fătul are nevoie de un anumit numar de calorii zilnice pentru a deveni un copil sănatos, așa că trebuie să vă gândiți bine dacă o să continuați să înlocuiți micul dejun doar cu o cafea sau cu un ceai.

 

Sursă:  https://www.sciencedaily.com/releases/2018/05/180511102342.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *