Legătura dintre alimentație și bunăstarea fizică și emoțională la copii

Spread the love

 

Sursă foto:  https://www.livescience.com
Sursă foto: https://www.livescience.com

O alimentație adecvată este cheia asigurării unei creșteri și dezvoltări armonioase somatice, cred specialiștii.

În urma unor cercetări, s-a constatat că alimentația sănătoasă nu are doar efecte fizice asupra unui copil, ci și psihice, emoționale și afective. Cercetătorii au observat că un regim alimentar corect este asociat cu o anumită stimă de sine și cu mai puține probleme emoționale, indiferent de greutatea corporală.

„S-a constatat că în cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 9 ani există o asociere între stilul alimentar sănătos și o stare mentală foarte echilibrată”, susține dr. Louise Arvidsson de la Universitatea din Gothenburg, Suedia.

În cadrul studiului, au participat 7.675 de copii cu vârste cuprinse între 2 și 9 ani din opt țări europene, care au fost examinați pe o perioadă de 2 ani. Rezultatele studiului au arătat că stima de sine mai ridicată a fost asociată cu o alimentație sănătoasă atât la copiii cu o greutate normală, cât și la copiii supraponderali. Totodată, copiii care au urmat un stil de viață nesănătos sau au avut probleme de echilibru emoțional, au prezentat o tendință mai ridicată de a se retrage din cadrul studiului.

S-a constatat, de asemenea, că anumite deficiențe de vitamine pot afecta capacitățile cognitive ale copiilor.

 

Sursă: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/12/171213220122.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *