Cum pot fi feriți copiii să dezvolte astm în primii trei ani de viață?

Spread the love
Sursă foto: https://www.caageorgia.com
Sursă foto: https://www.caageorgia.com

 

În urma unui studiu publicat în Journal of Allergy and Clinical Immunology, cercetătorii americani au descoperit că prezența pisicilor în preajma copiilor, mai ales în primii trei ani de viaţă, ar putea reduce riscul apariției astmului mai târziu. Statisticile arată că mai mult de 8% dintre copiii din Statele Unite ale Americii suferă de astm, o afecţiune care determină inflamarea căilor respiratorii.

În cadrul cercetării, oamenii de știință au analizat copiii care trăiesc în oraşe, în primii șapte ani de viaţă. Analizând praful din casele lor și cautând alergeni, aceștia au descoperit că expunerea la pisici şi alergeni de gândaci înainte de vârsta de trei ani scade riscul de a se îmbolnăvi de astm până la șapte ani.

Cercetătorii au evaluat 442 de copii, dintre care 130 au avut astm. Au adunat praf din casele lor când aveau vârsta de 3 luni, 2 ani şi 3 ani. Ei au descoperit că atunci când au existat niveluri mai ridicate de alergeni, copiii au fost mai puţin susceptibili de a dezvolta astm la vârsta de șapte ani. S-a descoperit, de asemenea, o legătură între bacterii şi dezvoltarea astmului bronşic. Anumite bacterii au influenţat dezvoltarea.

Chiar dacă motivele înmulţirii numărului de bolnavi de astm nu sunt cunoscute cu exactitate, unii medici sugerează că micuţii petrec prea mult timp în casă şi sunt expuşi mai mult la praf, la factori de poluare şi la fumatul pasiv.

Mai mult, prezenţa anumitor semnale de alarmă nu înseamnă în mod automat că cel mic are astm. Pentru stabilirea unui diagnostic exact, este necesară vizita la doctorul de familie şi la un pneumolog. Printre principalele semne ale bolii se numără: tusea frecventă, lipsa de energie, respiraţie accelerată și dureri în piept.

 

Sursă: http://www.iflscience.com/health-and-medicine/childhood-exposure-to-pets-and-pests-reduces-asthma-risk/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *