Cum influențează produsele cosmetice calitatea pielii?

Spread the love
Sursă foto: https://financialtribune.com
Sursă foto: https://financialtribune.com

 

În urma unui studiu realizat în cadrul Departamentului de Chimie de la Universitatea Lund, cercetătorii au examinat modul în care moleculele adăugate pe piele prin diferite creme sau produse cosmetice pot afecta calitatea pielii.

Potrivit cercetărilor, doar o mică parte a moleculelor pielii se află în stare fluidă. Cu toate acestea, moleculele mobile sunt importante, deoarece influențează multe dintre proprietățile pielii, cum ar fi elasticitatea. Prin utilizarea unui tip de aparat cu rezonanță magnetică nucleară, oamenii de știință au reușit să detecteze modificări ale moleculelor din piele, atunci când acestea interacționează cu moleculele unor anumiți solvenți.

“Aceste tipuri de cercetări nu au fost făcute înainte. Descoperirile noastre vin în completarea studiilor anterioare, care au măsurat modul în care moleculele penetrează pielea în diferite condiții. Contribuția noastră este că am reușit să înțelegem anumite aspecte cu privire la modul în care moleculele, atât cele ale solvenților adăugați, cât și moleculele de pielii, se afectează recproc”, susține Emma Sparr, profesor în cadrul Departamentului de Chimie de la Universitatea Lund.

Specialiștii sunt de părere că rezultatele pot fi aplicate în diverse domenii care implică folosirea diverselor produse pe piele, cum ar fi produsele de igienă, cele cosmetice și cele farmaceutice.

 

Sursă: https://www.news-medical.net/news/20170118/Study-shows-how-molecules-of-different-solvents-affect-the-skin.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *