Beneficiile sucului din trestie de zahăr

Spread the love
Sursă foto: https://food.ndtv.com
Sursă foto: https://food.ndtv.com 

Trestia de zahăr este o plantă erbacee, originară din Asia tropicală, Noua Zeelandă și India. Ideal de băut vara, sucul din trestie de zahăr are o mulţime de beneficii asupra organismului.

Iată cinci motive pentru care ar trebui să consumi sucul din trestie de zahăr:

  1. Nu are grăsimi – Chiar dacă este dulce la gust, sucul din trestie de zahăr nu conţine grăsimi și are puține calorii.
  2. Conține fibre – Sucul din trestie de zahăr este bogat în fibre dietetice, având aproximativ 13 g/porţie. O dietă bogată în fibre ajută la îmbunătăţirea digestiei şi asigură funcţionarea normală a tractului intestinal. În plus, fibrele conferă senzaţia de saţietate.
  3. Are proprietăţi antiinflamatoare – Procesul inflamator împiedică eliminarea grăsimii din corp, motiv pentru care este important ca acesta să fie combătut şi, mai apoi, prevenit. Dacă adaugi la dieta ta sucul din trestie de zahăr, vei observa o scădere semnificativă în greutate.
  4. Este o sursă de energie – Sucul din trestie de zahăr conţine zaharurile de care ai nevoie în fiecare zi. Consumul acestei băuturi va creşte volumul de energie şi rezistenţa la efort fizic.
  5. Previne cancerul – Trestia de zahăr are în compoziție sa glucoză, apă, fier, fosfor, calciu, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, vitamina C, acid glutamic, alanină, aminoacizi și proteine. Mai mult de atât, chinezii cred în puterea miraculoasă a sucului din trestie de zahăr și au obiceiul să bea zilnic o cană.

 

Sursă: https://www.brandsynario.com/7-benefits-of-sugarcane-juice-you-had-no-idea-about/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *