Conținutul ridicat de găsimi este dăunător pentru bacteriile intestinale

Spread the love
Sursă foto: https://www.njlifehacks.com

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii chinezi, consumul exagerat de grăsimi poate fi foarte dăunător pentru bacteriile intestinale.

Studiul a implicat în jur de 200 de adulți sănătoși. Aceștia au fost împărțiți în trei grupuri, iar fiecare grup a urmat câte un tip de dietă timp de 6 luni (dietă bazată pe un conținut ridicat de grăsimi, dietă moderată și dietă fără grăsimi). Cei din grupul care au urmat o dietă bogată în grăsimi au prezentat “modificări nefavorabile” în ceea ce privește nivelul anumitor bacterii intestinale și compuși pe care aceste bacterii le produc, au spus cercetătorii.

Astfel de schimbări ar putea avea consecințe negative pe termen lung, cum ar fi un risc crescut de boli metabolice (diabetul de tip II).  Studiul a fost efectuat pe adulți tineri și sănătoși (cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani), deci nu este clar dacă rezultatele se aplică și altor grupuri de persoane.

La sfârșitul studiului, participanții din grupul care a urmat o dietă cu un conținut scăzut de grăsimi au înregistrat creșteri ale nivelurilor de bacterii bune, numite Blautia și Faecalibacterium, comparativ cu cei din grupul care a urmat dieta bogată în grăsimi.

Totodată, cercetătorii au observat că subiecții din grupul cu dietă bogată în grăsimi au przentat creșteri ale nivelurilor de acizi grași cu catenă lungă, despre care se crede că stimulează inflamația în organism.

Sursă: https://www.livescience.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *