Acupunctura, benefică pentru femeile aflate la menopauză

Spread the love
Sursă foto: https://www.health.com

Potrivit unui studiu recent, acupunctura ar putea reduce în mod semnificativ unele dintre cele mai neplăcute simptome ale menopauzei. Menopauza începe de obicei în jurul vârstei de 50 de ani și continuă pentru o medie de încă 4 – 5 ani. Simptomele pot modifica starea generală și pot afecta fiecare aspect al vieții.

Deși simptomele menopauzei sunt tratabile, metodele actuale sunt departe de a fi perfecte. Terapia hormonală de substituție (HRT) este eficientă pentru multe dintre femei, dar, pe lângă efectele sale secundare, HRT poate crește riscul de apariție al cancerului de sân. Din acest motiv, găsirea unor intervenții nonfarmaceutice pentru simptomele menopauzei sunt din ce în ce mai necesare.

Cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga, Danemarca și de laUniversitatea din Danemarca de Sud au testat puterea acupuncturii împotriva simptomelor menopauzei. Pentru a investiga în detaliu, aceștia au decis să se concentreze în mod predominant asupra unui singur simptom și, anume, bufeurile.

Studiul a inclus 70 de femei aflate la menopauză, care au beneficiat de o sesiune de 15 minute de acupunctură standardizată pe săptămână, timp de 5 săptămâni. Participantele au fost rugate să completeze la sfârșitul studiului un chestionar care a evaluat experiența lor și simptomele menopauzei.

 După cele 5 săptămâni, pacientele au afirmat că numărul de bufeuri s-a redus semnificativ. Acestea au prezentat, de asemenea, scăderi semnificative ale severități sau frecvenței transpirației (inclusiv transpirații nocturne) și ale tulburărilor de somn.

Sursă: https://www.medicalnewstoday.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *