Cele mai întâlnite boli care nu prezintă simptome

Spread the love
Sursa foto: https://www.slideshare.net
Sursa foto: https://www.slideshare.net

Există diverse boli “tăcute” care în debut nu prezintă niciun simptom. De aceea, de multe ori, ele sunt depistate târziu, în stadii avansate. Așa încât, controalele periodice la medic, atenția pe care o acordăm propriului organism și cunoașterea istoricului de familie în materie de boli, ne ajută să depistăm din timp posibilele afecțiuni, potrivit stiripesurse.ro

 

Tromboză venoasă profundă

Tromboza este o boală provocată de astuparea unui vas sangvin cu un cheag de sânge. Cheagul poate bloca circulația sângelui către plămâni, o afecțiune cunoscută sub denumirea de embolie pulmonară, ceea ce poate crea probleme serioase de sănătate, ducând uneori chiar și la deces.

Cel mai frecvent, tromboză se localizează la nivelul venelor din membrele inferioare (gambe, coapse), dar ea poate să apară în anumite condiţii şi la nivelul membrelor superioare (braţe) sau în alte localizări.

 

Cancer pancreatic

Deoarece simptomele precum icterul, durerile în zona superioară a abdomenului, pierderea în greutate apar în fazele avansate, cancerul pancreatic este considerat a fi unul dintre cele mai mortale tipuri de cancer. Cele mai predispuse sunt persoanele obeze, cele care consumă multe grăsimi, care fumează sau care au în istoricul de familie astfel de cazuri.

 

Infarct miocardic

Atacul de cord are loc atunci când rezervele de sânge care ajung către inimă sunt întrerupte. Simptomele pot varia, de la dureri în piept până la dificultăți de respirație sau stări de amețeală. Aproape 25% din cazurile de atac de cord nu prezintă simptome și sunt întâlnite cel mai frecvent la persoanele trecute de vârsta a doua sau la cei care suferă de diabet.

 

HIV

Virusul care cauzează sindromul imunodeficienței dobândite nu prezintă de obicei simptome, adeseori fiind confundat cu o răceală. Persoanele infectate cu HIV pot transmite mai departe virusul și altor persoane prin contact sexual sau prin intermediul acelor hipodermice. Acesta poate fi depistat prin intermediul analizelor de specialitate.

 

Diabet

Această afecțiune care afectează o mare parte din populație poate rămâne nediagnosticată o bună perioadă de timp. Anumite simptome, precum setea excesivă, urinarea frecventă, starea accentuată de iritabilitate, pot da uneori impresia că sunt consecințele unui stil de viața dezechilibrat, nu a unei boli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *