Nanoparticulele cu aur, arma împortiva cancerului de prostată

Spread the love
Sursă foto: https://www.ibtimes.co.uk

Într-un studiu în curs de desfășurare, cercetătorii au început să folosească nanoparticule cu aur pentru a distruge celulele cancerului de prostată. Pană în prezent, rezultatele sunt promitățoare, iar efectele secundare sunt relativ minime. Cancerul de prostată afectează aproximativ 1 din 9 bărbați din SUA. Din cauza prevalenței sale ridicate, cercetătorii caută în mod constant noi opțiuni de tratament.

Recent, o echipă de la Universitatea din Texas, Health Science Center din Houston (UTHealth) a încercat o abordare inovatoare pentru tratamentul cancerului de prostată, folosind aur. Terapia  investigată în cercetarea de față utilizează nanoparticule, alcătuite din straturi mici de sticlă de siliciu, sub formă de sferă. Un strat foarte subțire de aur acoperă fiecare sferă.

Aceste nanoparticule caută celulele canceroase și încearcă să le distrugă. Folosind un laser pentru a stimula nanoparticulele, cercetătorii le fac să vibreze și să pulseze la temperaturi extreme, care ucid țesutul canceros. Acest tratament păstrează sănătos țesutul din jur, care include nervii vitali și sfincterul urinar. Acest lucru ar trebui să împiedice apariția efectelor secundare frecvente ale tratamentului pentru cancerul de prostată, cum ar fi incontinența urinară și impotența.

Diagnosticarea precoce este cu siguranță benefică, deoarece rata de supraviețuire relativă de 5 ani pentru cei care suferă de cancer de prostată este aproape de 100%.

Rezultatele studiilor au demosntrat că tehnologia cu nanoparticule de aur a avut un potențial real. Deși există tratamente tradiționale care au succes în tratarea majorității cazurilor de cancer de prostată, posibilitatea apariției efectelor secundare face ca aceste opțiuni de tratament să nu fie ideale pentru toți pacienții. Dacă studiile cu privire la utilizarea nanotehnologiei cu aur continuă să aibă rezultate satisfăcătoare, este posibil ca acest tratament să devină, într-o bună zi, o opțiune reală pentru toți cei care primesc un diagnostic de cancer de prostată.

Sursă: https://www.medicalnewstoday.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *