Remedii naturale împotriva înțepăturilor de țânțar
Spread the love

Țânțarii sunt greu de evitat vara, iar înțepăturile lor lasă zone iriate și o senzație de mâncărime greu de ignorat.
Dincolo de aceste neplăceri, tânțarii pot transmite boli precum malaria sau pot declanșa reacții alergice periculoase.
Există totuși câteva remedii care pot ajuta cu succes în cazul înțepăturilor de tânțar. Cremele cu efect antihistaminic au rezultate imediate. Dacă nu le aveți la îndemână, iată mai jos câteva metode simplu de folosit :
- Pliculețe uzate de ceai verde. Păstrați-le în frigider; răceala lor calmează iritația iar compușii din ceai ajută la combaterea inflanației.
- Mierea. Este un produs natural, antiseptic, antibacterian. Pe scurt, ține infecțiile departe.
- Benzi adezive de scotch. Nu ajută la inflamație sau durere dar aplicate peste locul afectat, vă împiedică să vă scărpinați și iritați zona și mai mult.
- Aloe Vera. Are proprietăți antiinflamatorii și calmante. Dacă folosiți un gel pe bază de aloe, pastrați-l în frigider.
- Alcool sanitar sau gel igienizant pentru mâini. Protejează împotriva infecțiilor. Dar atenție! Senzația de mâncărime va fi înlocuită cu una de usturime.
- Busuioc. Câteva frunze de busuioc zdrobite și aplicate pe înțepătură calmează inflamația și reduce mâncărimea. Planta poate fi folosită și ca protecție împotriva insectelor.
- Aspirina zdrobită și amestecată cu apă până formează o pastă. Aplicați pe locul dureros. Medicamentul conține acid salicilic și are efect antiinflamator.
- Apă de gură mentolată. Calmează iritația și din cauza conținutului ridicat de alcool, previne infecția.
- Oțet. Este de preferat cel de mere pentru că este mai puțin acid. Are efect calmant dar ajută și la prevenirea înțepăturilor de țânțar.
Sursa: https://www.everydayhealth.