Legătura dintre migrene și sindromul ochilor uscați

Spread the love
Sursă foto: https://www.everydayhealth.com

Persoanele în vârstă care se confruntă frecvent cu migrene pot suferi de boli cronice ale ochilor, cum ar fi sindromul ochilor uscați. Rezultatele studiului întins pe o perioadă de 10 ani la care au paricipat 73.000 de persoane a arătat că, după ce au fost analizate medicamente și anumiți factori, persoanele care sufereau de migrene au avut un risc cu 20% mai mare de a suferi de acest sindrom, spre deosebire de cele care nu s-au confruntat cu aceste probleme.   

Relația părea să se consolideze cu vârsta, mai ales pentru femei. Pentru bărbații cu vârsta de peste 65 de ani sau mai mult, migrenele aproape au dublat riscurile  bolii de ochi. Cercetătorii sunt de părere că  medicii care se ocupă de pacienții cu antecedente de migrene ar trebui să fie conștienți de faptul că aceștia pot fi expuși riscului de a dezvolta boli de ochi.

Potrivit informațiilor din noul studiu, între 8 și 34% din adulți pot fi afectați de sindromul ochilor uscați, o tulburare a filmului lacrimal de pe suprafața ochiului, care are ca rezultat simptome de disconfort, tulburări de vedere și alte probleme oculare. S-a constatat că procesele inflamatorii care stau la baza nivelului celular sunt cunoscute ca având roluri cheie atât în bolile oculare, cât și în migrene. Simptomele inflamatorii ale bolilor de ochi ar putea declanșa evenimente similare în țesutul neuromuscular, ceea ce ar duce la dezvoltarea și răspândirea migrenelor.

Sursă: https://medicalxpress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *