Cancerul de piele detectat printr-o noua apatatura bazata pe inteligenta artificiala

Inteligenţa artificială poate fi definită ca fiind simularea inteligenţei umane, procesată de maşini, în special, de sisteme de computere.
Cercetătorii de la Universitatea Stanford au găsit un alt mod în care inteligența artificială ar putea înlocui oamenii. Aceștia au elaborat un algoritm pentru detectarea cancerului de piele, care este la fel de precis ca și un diagnosticul unui medic dermatolog.
Cancerul de piele este o tumoră malignă a celulelor care alcătuiesc pielea. Mai mult decât atât, acesta reprezintă o importantă problemă de sănătate peste tot în lume, prin numărul mare de cazuri noi ce apar în fiecare an, dar și din cauza impactului pe care această afecțiune îl are asupra individului și societății.
În cadrul studiului, au fost colectate 130.000 de imagini cu leziuni ale pielii, reprezentând peste 2.000 de boli diferite. O echipă de 21 de dermatologi au analizat fotografiile care au fost deja verificate prin biopsii și au determinat dacă tratamentul este necesar.
Utilizând un tip de tehnică de învățare a mașinilor, cercetătorii au pregătit un algoritm deja existent, creat de Google. Rezultatele au arătat că algoritmul a detectat corect în proporție de 90%.
Sursă: https://www.medicaldaily.com/skin-cancer-detection-2017-artificial-intelligence-algorithm-can-diagnose-409555