Ion Star, noul instrument de analiză a proteinelor

Spread the love
Sursă foto: http://www.aivahthemes.com
Sursă foto: http://www.aivahthemes.com

 

Oamenii de știință de la Universitatea din Buffalo au dezvoltat un nou instrument de analiză a proteinelor, care ar putea crește considerabil viteza și precizia cu care sunt analizate efectele bolilor și ale medicamentelor.

Denumit „Ion Star”, instrumentul revoluționar este primul dispozitiv de analiză care oferă o precizie perfectă, prin cuantificarea și compararea abundenței de proteine ​​în corpurile oamenilor sănătoși și bolnavi. Potrivit specialiștilor, noul instrument ar putea crește calitatea și precizia diagnosticului medical și ar putea grăbi ritmul dezvoltării farmaceutice.

Abundența de proteine ​​din organism poate oferi cercetătorilor indicii vitale pentru diagnosticarea precisă a unei afecțiuni și pentru dezvoltarea de terapii potențiale și evaluare a efectelor medicamentelor. Instrumentele de analiză a proteinei sunt utilizate pentru a cuantifica și compara abundența proteinelor în grupurile de indivizi sănătoși cu cei bolnavi sau tratați cu un medicament.

„IonStar” mărește precizia și micșorează datele lipsă prin îmbunătățirea metodelor de preparare a probelor, a modelelor de aliniere și de detectare a caracteristicilor pentru analiza spectrometriei de masă. De asemenea, acest dispozitiv are capacitatea să măsoare proteinele cu abundență scăzută, cu o precizie mai mare decât alte instrumente de analiză predominante. Această capacitate este esențială, deoarece proteinele care apar în cantități mai mici, joacă un rol mai important în organism.

 

Sursă: https://www.news-medical.net/news/20180511/New-tool-provides-high-accuracy-and-precision-in-analyzing-disease-and-drug-effects.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *