Noul produs pentru crioconservarea celulelor și a țesuturilor

Spread the love
Sursă foto: http://license.umn.edu
Sursă foto: http://license.umn.edu

 

Doi cercetători de la Universitatea din Ottawa au înființat o companie numită „Panthera CryoSolutions”, pentru a comercializa un produs revoluționar pentru crioconservarea sau înghețarea celulelor și țesuturilor, rezultând o calitate mai bună a celulelor pentru terapiile celulare.

Crioconservarea nu mai este doar o idee din categoria science-fiction, ci o metodă simplă și utilă pentru cei care, din diverse motive, doresc să își păstreze o parte din celule. Metoda poate fi folosită pentru stocarea ovocitelor, spermatozoizilor, embrionilor și nu numai.

Față de practica actuală, cei de la „Panthera CryoSolutions” au inventat un inhibitor de moleculă mică, care elimină recristalizarea la gheață, aceasta provocând majoritatea leziunilor celulare. Această tehnologie folosește structuri moleculare mici, care au capacitatea de a inhiba procesul de recristalizare a gheții.

“De fapt, acestea împiedică apariția daunelor. Atunci când dezghețăm produsul, acesta este un produs superior și funcțional”, susține dr. Ben din cadrul Universității din Ottawa.

Rezultatele au arătat în mod clar că această tehnologie de inhibare a recristalizarii de gheață funcționează cu adevărat eficient. „Panthera CryoSolutions” urmărește să comercializeze produsul în 2018, în scopul unei terapii specifice. Mai mult, Ben este de părere că această tehnologie poate fi aplicată în mai multe domenii, inclusiv în medicina regenerativă și în aplicațiile de bioprinting 3D.

„O astfel de tehnologie poate schimba radical întreaga industrie de crioconservare”, adaugă cercetătorul Jason Acker, profesor la Facultatea de Medicină și Stomatologie a Universității din Alberta.

 

Sursă: https://www.news-medical.net/news/20180206/Revolutionary-technology-could-radically-change-cryopreservation-of-cells-and-tissues.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *