Descoperirea care poate ajuta pacienții care au suferit o rezecție hepatică

Spread the love
Sursă foto: https://www.timesnownews.com

Chiar dacă ficatul este singurul organ care se poate regenera, unii pacienți care suferă o rezecție hepatică, au nevoie de transplant, deoarece procesul de reînnoire nu funcționează. Un nou studiu realizat la Universitatea Michigan arată că fibrinogenul de proteine ​​de coagulare al sângelui poate fi răspunsul la întrebările legate de această problemă.   

“Am descoperit că fibrinogenul se acumulează în ficat, imediat după intervenția chirurgicală și stimulează trombocitele să înceapă procesul de regenerare. Dar dacă fibrinogenul sau trombocitele sunt inhibate, regenerarea este întârziată”, a afirmat dr. James Luyendyk.

Folosind mostre de la pacienții supuși unei rezecții hepatice și a unui model comparabil la șoareci, dr. Luyendyk și echipa sa au observat că atunci când fibrinogenul a fost scăzut, numărul de trombocite din ficat a scăzut. Măsurarea acestei proteine ​​în cazul pacienților cu rezecție hepatică poate ajută medicii să  își dea seama dacă organul se va regenera cu succes sau dacă va deveni disfuncțional.

Acest tip de tratament nu a fost încercat încă la pacienții cu rezecție hepatică, dar faptul că cercetătorii și-au dat seama cum funcționează fibrinogenul în procesul de regenerare la șoareci, ar putea ajuta medicii să-și dea seama dacă organul se va regenera sau va fi nevoie de un transplant.

Sursă: https://medicalxpress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *