Medicamentul care poate salva viața pacienților care suferă de sepsis

Spread the love
Sursă foto: http://regener8.ac.uk

Cercetările privind o nouă terapie utilizată în lupta împotriva sepsisului au demonstrat că un medicament nou are potențialul de a împiedica toate bacteriile care provoacă sepsis să declanșeze leziuni ale organelor.

„Septicemia apare atunci când o infecție ajunge în fluxul sanguin și sistemul de apărare al organismului scapă de sub control în încercarea de a lupta împotriva infecției. Noul nostru medicament, InnovoSep, are capacitatea să blocheze bacteriile să ajungă la organe”, a afirmat dr. Kerrigan. Cercetările au arătat medicamentului InnovoSep poate preveni progresia septicemiei precoce sau chiar trata sepsisul avansat. Medicamentul poate să acționeze prin prevenirea și prin stabilizarea vaselor de sânge, astfel încât acestea să poată opri bacteriile să infecteze organele.   

Rezultatele promițătoare ale studiului oferă speranțe pentru un nou tratament non-antibiotic al acestei afecțiuni. Orice tip de infecție poate cauza septicemie,  de la infecții aparent minore la nivelul pielii, infecții ale tractului urinar, pneumonie sau apendicită, până la leziuni minore sau răceli.

În prezent există aproape 15.000 de cazuri de sepsis în fiecare an în Irlanda, cu aproape 3.000 de decese. În Irlanda, sepsisul ucide mai mulți oameni decât atacul de cord, cancerul pulmonar, cancerul de colon sau cel mamar.

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *