Somnul de după amiază, la fel de benefic ca și medicamentele antihipertensive

Spread the love
https://www.health24.com/

Un nou studiu a demonstrat că somnul de după-amiază ar putea fi la fel de eficient în scăderea tensiunii arteriale ca medicamentele antihipertensive. Dr. Manolis Kallistratos de la Spitalul General Asklepieion din Grecia și colegii săi au descoperit că persoanele care obișnuiesc să doarmă după amiază prezintă riscuri mai mici de se confrunta cu creșterea tensiunii arteriale decât persoanele care nu dorm în timpul zilei.

Tensiunea arterială ridicată, care afectează aproape jumătate din populația adultă americană, reprezintă unul dintre factorii de risc pentru atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale.  Dr. Kallistratos și echipa sa au analizat date cu privire la 212 de persoane (cu vârstă medie de 62 de ani) cu o tensiune arterială sistolică medie de aproximativ 130 mm Hg. Conform ghidului American Heart Association, o presiune arterială sistolică sănătoasă ar fi de 120 mm Hg sau mai puțin.

Rezultatele studiului au demonstrat că persoanele care au dormit aproximativ 49 de minute în timpul zilei au avut, în medie, o tensiune arterială sistolică cu 5mm / Hg mai mică decât cei care nu au dormit. Cercetătorii spun că efectul pe care îl pot avea 45 de minute de somn pe zi este similar cu cel administrării unei pilule anihipertensive.

Cu toate acestea, directorul medical asociat al Fundației British Heart, Dr. Sonya Babu-Narayan spune că, deși somnul este important, dovezile arată că modificările stilului de viață, cum ar fi reducerea consumului de sare și alcool și  menținerea unei greutăți normale sunt cele mai bune măsuri împotriva hipertensiunii.   

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *