Atenție! Plimbatul câinelui poate fi o activitate periculoasă pentru persoanele în vârstă!

Spread the love
Sursp foto: https://www.petguide.com

Plimbările alături de animalul de companie poate avea un număr mare de beneficii fizice și emoționale, iar mulți oameni în vârstă aleg această activitate pentru a se menține în formă. Cu toate acestea, numărul persoanelor în vârstă care au nevoie de tratament medical în urma leziunilor asociate mersului pe jos, la plimbare cu un câine, a înregistrat o creștere semnificativă, de la 1.700 în 2014 la 4.400 în 2017.

În cadrul studiului, echipa de cercetători a analizat 1033 de cazuri de fracturi între 2004 și 2017 la pacienți cu vârsta de 65 de ani sau mai mult. Fracturile de șold au fost cele mai frecvente leziuni, extremitatea superioară fiind zona cel mai frecvent vătămată. Dintre toți pacienții, 28,7% au avut nevoie de spitalizare.

Studiul, despre care se crede că este primul de acest gen, a investigat doar cazuri de fracturi raportate. Alte leziuni, cum ar fi leziunile tendoanelor și mușchilor,  nu au fost incluse în studiu. De asemenea, cercetarea publicată în jurnalul on-line JAMA Surgery, nu intenționează să descurajeze persoanele în vârstă să petreacă timp în parc alături de animalul de companie. În schimb, își propune să atragă atenția asupra unei activități care poate duce la vătămări semnificative. Autorii studiului sugerează că medicii ar putea contribui la reducerea riscului de

fracturi la persoanele în vârstă prin “pledarea pentru acțiuni preventive, cum ar fi antrenamentul de ascultare sau plimbarea alături de câni de talie mică.

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *