S-a descoperit cum pot fi prevenite crizele de epilepsie!

Spread the love
Sursă foto: http://www.justscience.in
Sursă foto: http://www.justscience.in

 

Potrivit cercetătorilor, pacienții cu epilepsie focală care nu răspund la medicamente, au nevoie de tratamente alternative. În cadrul unui studiu, oamenii de știință de de la Universitatea Alabama din Birmingham au identificat o zonă a creierului care poate da un avertisment timpuriu înainte de apariția manifestărilor convulsiilor. De asemenea, aceștia au validat un algoritm care poate detecta automat acel avertisment timpuriu. Aceste două descoperiri oferă posibilitatea prevenirii unei crize de epilepsie, înainte ca pacientul să aibă orice simptome, prin neurostimularea zonei santinelă a creierului. Această tehnică este oarecum asemănătoare cu modul în care un defibrilator implantabil din inimă poate stăpâni aritmiile inimii înainte de un atac.

În cadrul cercetării, neurochirurgii au introdus electrozi în creier, pentru a cartografia localizarea furtunii electrice care declanșează o criză epileptică și au poziționat cu atenție electrozii, pentru a adăuga încă o sarcină, adică înregistrarea simultană a activității electrice la nucleul anterior din talamus. Talamusul este o structură poziționată adânc în creier, care este bine legată de alte părți ale creierului. Thalamusul controlează somnul și starea de veghe, de aceea se numește adesea “stimulatorul cardiac” al creierului. Studiile preclinice au arătat că sursele focale de convulsii din cortex pot recruta și alte părți ale creierului pentru a ajuta la generarea unei crize. Una dintre aceste zone recrutate este nucleul talamic anterior.

Rezultatele studiilor au demonstrat că aproape toate crizele epileptice detectate la pacienții studiați, care au început în zonele focale ale cortexului au prezentat, de asemenea, activitate în nucleul talamic anterior, după un decalaj foarte scurt.

Această descoperire interesantă deschide o cale pentru dezvoltarea unei terapii de stimulare a creierului, care poate modifica activitățile în cortex, prin stimulare.

 

Sursă: https://www.news-medical.net/news/20180817/Study-offers-possibility-of-squelching-a-focal-epilepsy-seizure-before-symptoms-appear.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *