Atenție! Hărțuirea poate provoca boli mintale în rândul adolescenților!

Spread the love
Sursă foto: https://www.verywellfamily.com

Potrivit cercetătorilor, adolescenții care au fost hărțuiți la școală, în familie sau în diverse grupuri, pot dezvolta dereglări psihice, care se pot tranforma în boli grave. Potrivit Centrului Național pentru Statistică în Educație al SUA, între 1și 3 elevi din Statele Unite raportează că sunt agresați la şcoală.

Dr. Erin Burke Quinlan de la King’s College din Londra și colegii săi au realizat un studiu în care au analizat 600 de tineri din diferite țări din Europa, cu privire la legătura dintre hărțuire și dezvoltarea bolilor psihice. Scopul studiului a fost evaluarea schimbărilor apărute în creier în urma unei astfel de traume, prin intermediul chestionarelor și scanărilor cerebrale de înaltă rezoluție.

Oamenii de știință au descoperit că mai mult de 30 dintre participanți au experimentat agresiuni la un moment dat în viață. Apoi, au comparat datele cu cele ale tinerilor care nu au fost victime ale hărțuirii de orice tip.

Analiza rezultatelor a scos în evidență faptul că hărțuirea la școală a fost legată de modificări ale volumului creierului și de apariția anxietății. În plus, s-a constatat că intimidarea poate scădea volumul unei părţi a creierului, numită putamen. Această parte a creierului este responsabilă de reglarea mişcărilor.  

Cercetătorii spun că modificările apărute în creierul adolescenților care au fost în mod constant hărţuiți explică parțial relația dintre victimizare și nivelurile ridicate de anxietate la vârste fragede.

Sursă: https://www.medicalnewstoday.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *