Știai că sistemul imunitar poate fi afectat de emoții?

Spread the love
Sursă foto: https://www.thewellproject.org

În urma unor cercetări, oamenii de știință au prezentat dovezi noi care sugerează că expunerea frecventă la emoții negative poate avea un impact negativ asupra funcționării sistemului imunitar. Multe studii au arătat că expunerea la stres, anxietate și stări negative pot, în general, să afecteze starea generală de sănătate, însă noile cercetări arată că stresul cronic are un impact negativ asupra memoriei. De asemenea, sentimentul de stres poate crește riscul apariției bolilor cardiovasculare, cum ar fi accidentul vascular cerebral.

Cercetătorii au colectat datele pentru studiu printr-o abordare pe două nivele. Au folosit chestionare prin care le-au cerut participanților să-și descrie sentimentele din ultimele luni, dar și din momentul respectiv. Aceste evaluări au avut loc în decurs de două săptămâni și au permis echipei să stabilească profilurile emoționale ale participanților. Aceștia au evaluat, de asemenea, răspunsul imun al participanților, prin colectarea probelor de sânge.

Inflamația apare în mod natural, ca parte a răspunsului imun, când organismul reacționează la infecții sau răni. Cu toate acestea, nivelurile ridicate de inflamație sunt asociate cu o sănătate precară și o serie de afecțiuni cronice, cum ar fi artrita. Echipa de cercetători a remarcat că indivizii care au prezentat stări de stres și anxietate de câteva ori pe zi, pe perioade lungi de timp, au prezentat niveluri mai mari de indicatori inflamatorii în sânge.

Sursă: https://www.medicalnewstoday.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *