Amestecarea anticorpilor care stimulează imunitatea, o nouă șansă pentru bolnavii de cancer

Spread the love
Sursa foto: http://www.distribio.com
Sursa foto: http://www.distribio.com

Cercetătorii de la Universitatea din Southampton au testat diferite combinații de anticorpi în laborator pentru a vedea cum interacționează între ei și ce efect au asupra modului în care sistemul imunitar luptă împotriva cancerului.

Ei au descoperit că o combinatie de anticorpi, anti-CD27 și anti-CD20, pot crește semnificativ speranța de viață. Testul a fost efectuat pe cobai bolnavi de cancer. În timp ce majoritatea șoarecilor cărora li s-a administrat doar unul dintre anticorpi au murit în decurs de 80 de zile, aproape toți subiecții cărora li s-au inoculat ambii anticorpi au supraviețuit peste 100 de zile.

Concluzia cercetătorilor este aceea că atunci când sunt combinați, anticorpii recrutează un număr mai mare de celule imune numite celule mieloide, ceea ce conduce la creșterea capacității lor de a distruge celulele canceroase.

Acum, această combinație de anticorpi va fi testată pe pacienți umani, printr-un studiu clinic finanțat de Cancer Research UK. Dr. Sean Lim, cercetător la Cancer Research UK, de la Universitatea Southampton, a declarat: “Prin combinarea a doi anticorpi specifici – anti-CD27 și anti-CD20 – am crescut capacitatea sistemului imunitar de a distruge celulele canceroase. Următoarea etapă va fi să vedem dacă ceea ce am descoperit poate fi replicat la pacienți. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *