Originile reale ale autismului se află în interiorul ADN-ului

Tulburările de spectru autist fac parte dintr-un grup de tulburări de dezvoltare ale copilului, caracterizate printr-o deteriorare calitativă, severă şi pervazivă în următoarele arii de dezvoltare: comunicare, interacţiune socială reciprocă, și comportament.
Dat fiind faptul că cercetătorii au stabilit în cele din urmă că tulburarea spectrului autismului (ASD) nu este cauzată de vaccinări, aceștia și-au dorit să afle dacă originile reale se află în interiorul ADN-ului uman. Cu ajutorul unui program de învățare a mașinăriilor de primă generație de la Universitatea Princeton, oamenii de știință au utilizat mai multe informații genetice, care îi ajută să fixeze mai bine cele 400-1000 de gene identificate ca și factori de risc pentru această tulburare.
Pentru a studia grupa de gene, oamenii de știință au efectuat o analiză aprofundată a genomului uman, pornind de la o rețea funcțională pe care au construit-o anterior. Acest lucru a ajutat la descrierea modului în care genele lucrează împreună în circuitele moleculare ale creierului.
Echipa a folosit, de asemenea, datele din experimentele anterioare, care s-au axat pe modul în care genele funcționează în tot corpul. Apoi, mașinăria a analizat în mod eficient mai mult de 100 de milioane de interacțiuni ale genelor și le-a selectat pe cele care corespundeau ASD-ului ( 2.500 de gene).
Continuarea acestor experimente va ajuta cercetătorii să pătrundă mai profund în baza genetică a autismului, dar și la crearea de noi tratamente eficiente.
Deși este posibil ca nu toate cele 2.500 de gene să fie, de fapt, legate de ASD, concluziile ajută oamenii de știință să observe anumite gene care nu au fost anterior legate de tulburare.
Sursă: https://www.medicaldaily.com