Legătura dintre schimbările climatice și malformațiile cardiace la nou născuți

Spread the love
Sursă foto: http://www.essentialbaby.com.au

Conform unui studiu recent, schimbările climatice ar putea avea o influență negativă asupra inimii nou născuților. Studiul, publicat în Jurnalul American Heart Association, sugerează că începând cu anul 2025, căldura extremă provocată de schimbările climatice ar putea crește numărul copiilor născuți cu defecte cardiace în Statele Unite.

Malformațiile cardiace afectează în jur de 40.000 de nou-născuți în fiecare an în S.U.A. Nu este clar de ce expunerea la căldură a unei femei gravide poate duce la un defect cardiac congenital la nou născut, însă studiile efectuate pe animale sugerează că schimbările climatice ar putea cauza moartea celulelor la fetuși și ar putea interacționa cu proteine ​​sensibile la căldură.

Deși acest studiu este preliminar, oamenii de știință sunt de părere că ar fi prudent pentru femeile aflate în primele săptămâni de sarcină să evite expunerea la temperaturi foarte ridicate. În primul trimestru de sarcină, pot apărea simptome din cauza schimbărilor climatice care produc dereglări hormonale, precum scăderea apetitului, scăderea în greutate, greaţă, vărsături, crampe abdominale, infecţii vaginale, dureri de cap, sau dureri la nivelul sânilor. În al doilea trimestru, simptomele rămân aceleaşi în mare parte, însă se accentuează, iar în ultimul, femeile însărcinate pot suferi de arsuri abdominale, indigestie, umflarea membrelor, hemoroizi, dureri de spate, etc.

Sursă: https://www.livescience.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *