O nouă descoperire cu privire la cancerul gastro-intestinal

Spread the love
Sursă foto: http://stomachhurts.net
Sursă foto: http://stomachhurts.net

 

Oamenii de știință de la Universitatea din Georgia au descoperit că o bacterie comună pe care mai mult de jumătate din indivizi o au în intestin, poate folosi hidrogenul gazos prezent în tractul gastro-intestinal pentru a genera o toxină care cauzează cancer.

Până în prezent, studiile anterioare au demonstrat relația dintre ulcerele de stomac, cancer și anumite tulpini de Helicobacter pylori (o bacterie care stă în stomac și care provoacă 90% din toate cazurile de cancer gastric). Cercetările au găsit, de asemenea, o legătură între o toxină cunoscută sub numele de CagA, asociată cu formarea cancerului, dar noul studiu explică modul în care bacteria folosește hidrogenul ca sursă de energie pentru a ataca celulele CagA.

“Există mulți microbi în intestinul uman care produc hidrogen. Studiile arată că dacă am putea modifica microflora unei persoane, am putea controla cantitatea de hidrogen. Cu alte cuvinte, asta ar însemna mai puțin hidrogen pentru H. pylori. Dacă există hidrogen în mucoasa gastrică, cu siguranță o bacterie o va folosi. Este o excelentă sursă de energie pentru multe bacterii aflate în natură”, susține dr. Maier din cadrul Universității din Georgia.

Chiar dacă mulți oameni sunt infestați cu bacteria H. pylori, poate dura decenii pentru ca infecția să se transforme în cancer. Nu toate tulpinile bacteriilor se transformă în cancer, dar cele cu CagA sunt cunoscute ca agenți cancerigeni. Folosind celulele gastrice derivate de la om, cercetătorii au analizat activitatea din celulele care au fost infectate cu diferite tulpini, atât canceroase, cât și non-canceroase.

 

Sursă: https://www.sciencedaily.com/releases/2016/10/161011141022.htm

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *