Cercetătorii îți arată cum să nu te îngrași de sărbători!

Spread the love
Sursă foto: http://www.lifecompassblog.com

Potrivit statisticilor, odată cu sărbătorile de iarnă oamenii încep să ia mai mult în greutate. Cercetătorii britanici oferă câteva sfaturi ce ar putea preveni depunerea kilogramelor din timpul sărbătorilor.

Studiul, denumit „Winter Weight Watch”, și-a dorit să vadă dacă oamenii care au primit sfaturi simple pentru evitarea exceselor din timpul sărbătorilor au reuşit să prevină creşterea în greutate.

În cadrul studiului au fost analizaţi 272 de participanţi ce au fost divizaţi, aleatoriu, în două grupuri.

Persoanele dintr-un grup au fost sfătuite să se cântărească regulat, de cel puţin două ori pe săptămână şi să noteze greutatea pe care o au. Acelaşi grup a mai primit alte 10 sfaturi pentru menţinerea greutăţii, inclusiv privind mărimea porţiilor pe care le consumă, limitarea consumului de alcool şi a băuturilor dulci, precum şi efectuarea regulată a exerciţiilor fizice. De asemenea, grupul a primit o listă în care erau prezentate exerciţiile necesare pentru arderea caloriilor obţinute din cele mai populare mâncăruri de sărbători. De exemplu, pentru un pahar de vin fiert sunt necesare 33 de minute de mers pe jos.

Al doilea grup, cel de control, a primit sfatul clasic despre menţinerea unui stil de viaţă sănătos, însă acesta nu a inclus sfaturi privind alimentaţia. Participanții au fost cântăriți înainte de sărbători (noiembrie-decembrie) şi apoi o lună mai târziu (în ianuarie sau februarie).

Rezultatele studiilor arată că participanţii din grupul de control au luat puţin în greutate, în jur de 0,4 kilgrame, însă grupul cre a primit sfaturi alimentare nu a luat deloc în greutate.

Sursă: https://www.livescience.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *