Abuzul de tehnologie poate produce schimbări în structura creierului copiilor

Spread the love
Sursă foto: https://www.mykentfamily.co.uk

Potrivit cercetătorilor, copiii cresc într-o lume dominată din ce în ce mai mult de  tehnologie, computere, smarthpone-uri, tablete şi televizoare. Rezultatele unui nou nou studiu arată că acestea le pot schimba structura creierului.

Conform constatărilor oamenilor de știință de la National Institute of Health (NIH) din SUA, cei aproximativ 4.500 de copiii analizaţi prezentau „tipare diferite” ale creierului care depindeau de cât de mult au stat într-o zi în faţa unui ecran. În total, studiul lor a inclus scanarea creierului a 11.000 de copii cu vârste cuprinse între 9 și 10 ani, pe o perioadă de 10 ani, pentru a determina efectele timpului petrecut în faţa unui ecran.

Deşi primele date concrete nu au fost încă prezentate, cercetătorii speră să le publice la începutul lui 2019, găsind tipare în analizele copiilor care petrec mai mult de 7 ore pe zi în faţa ecranelor. Acestea scot la iveală o subţiere a cortexului, care reprezintă stratul extern de ţesut cerebral responsabil pentru procesarea informaţiilor de la cele cinci simţuri.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că cei care au petrecut mai mult de 2 ore pe zi în fața ecranelor, au prezentat rezultate mai slabe la testele de gândire.

Una dintre mizele studiului a fost de a stabili într-un final dacă ecranele televizoarelor, smartphone-urilor şi a altor dispozitive similare creează într-adevăr dependenţă. Totuşi, până se va ajunge la răspunsuri definitive, echipa mai are de adunat şi procesat date.

Sursă: https://futurism.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *