Un nou medicament vă poate ajuta să ardeți grăsime fără exerciții fizice sau să vă suprimați apetitul
Având în vedere epidemia tot mai mare de obezitate, cercetatorii de la Universitatea din Texas Medical Branch de la Galveston au descoperit un medicament promițătoar în curs de dezvoltare, care a fost demonstrat că reduce în mod selectiv excesul de grasimi prin cresterea metabolismului celulelor grase. Acest medicament reduce semnificativ greutatea corporală și nivelurile de colesterol din sânge, fară a scadea aportul de alimente la soarecii obezi, potrivit unui studiu recent publicat în Biochemical Pharmacology.
Cercetătorii au descoperit o moleculă care blochează frâna metabolică de la funcționarea în celulele obeze de grăsime albe. Prin blocarea acestei frâne metabolice, au fost capabili să crească metabolismul celulelor grase albe.
În studiu, șoarecii au fost hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi până când au devenit obezi și apoi au primit fie medicamentul, fie un placebo. După 10 zile de tratament cu medicamente, cercetătorii au descoperit că șoarecii obișnuiți care au primit medicamentele reale au pierdut mai mult de 7% din greutatea corporală totală, iar masa țesuturilor albe și mărimea celulei au scăzut cu 30% comparativ cu grupul placebo. În plus, colesterolul din sânge la ăoarecii tratați cu medicamente a fost redus la niveluri normale, similare cu cele ale șoarecilor non-obezi.
Dimpotrivă, șoarecii tratați cu placebo au continuat să acumuleze grăsimi albe și să crească în greutate pe tot parcursul studiului. Interesant, soarecii din ambele grupuri tratate cu medicamente și grupurile placebo au consumat aceeași cantitate de alimente pe parcursul perioadei de studiu, arătând că pierderea de grăsime nu se datora supresiei apetitului.
“Blocarea acțiunii frânei cu celule grase oferă un mecanism inovator de” grăsimi “care mărește metabolismul celular și reduce dimensiunea depozitelor de grăsimi albe, tratând astfel cauza principală a obezității și a bolilor metabolice asociate”, a spus autorul principal Harshini Neelakantan, un om de stiinta UTMB de cercetare in cadrul departamentului de biochimie si biologie moleculara. Aceste rezultate inițiale sunt încurajatoare și sprijină dezvoltarea în continuare a acestei tehnologii ca o abordare nouă și mai eficientă în combaterea bolilor metabolice.
Alți autori ai studiului includ Virginia Vance din UTMB, Michael Wetzel, Celeste Finnerty și Jonathan Hommel, precum și Hua-Yu Leo Wang și Stanton McHardy de la Universitatea Texas din San Antonio.
Sursa: www.sciencedaily.com