Hipnoza poate fi un tratament alternativ pentru diferite tipuri de durere

Spread the love
Sursă foto: https://myleapmagazine.ca

Chiar dacă hipnoza poate suna ca un truc magic pentru unii, această tehnică poate fi de ajutor în ameliorarea durerii. Cercetătorii americani au descoperit că hipnoza poate micșora intensitatea durerii cu până la 42%. Totuși, există restricții, potrivit lui Trevor Thompson, autorul principal al cercetării. Durerea temporară indusă în laborator este diferită de o stare medicală dureroasă.

“Este important să recunoaștem, desigur, că durerea clinică nu este exact același lucru ca durerea indusă experimental”, a spus dr. Thompson, psiholog la Universitatea din Greenwich, Anglia.

Studiile de laborator pot fi, cu toate acestea, mai relevante pentru durerea acută, decât cea resimțită în urma unei intervenții chirurgicale. Durerea este complexă și există diferite cauze fundamentale. Oamenii de știință au observat că hipnoza poate fi mai eficientă pentru unele tipuri de durere decât altele. În urma unor experimente, aceștia au ajuns la concluzia că un pacient are nevoie de patru până la opt sesiuni sau mai mult.

Cercetătorii au analizat 85 de studii realizate anterior care au implicat mai mult de 3600 de adulți sănătoşi. Participanții au fost de acord să le fie aplicați stimuli dureroși, cum ar fi căldura, frigul sau presiunea aplicată asupra brațului sau mâinii lor, cu sau fără hipnoză. Participanții au răspuns, de asemenea, la întrebări destinate măsurării sugestibilitătii lor hipnotice. Persoanele care au fost extrem de sugestive au raportat mai multe efecte benefice ale acestei tehnici.

Sursă: https://medicalxpress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *