Transplantul de celule stem, metodă revoluționară în tratarea sclerozei multiple

Spread the love
Sursă foto: https://www.health24.com

Tratamentele prescrise persoanelor care suferă de scleroză multiplă (MS) sunt bazate pe medicamente care încetinesc progresia bolii și ameliorează simptomele, însă, pentru foarte mulți dintre pacienți, aceste medicamente nu sunt eficiente 100%.

Cercetătorii de la Școala de Medicină Feinberg din Chicago au descoperit că transplantul de celule stem din sânge poate produce rezultate mult mai durabile și eficiente pentru persoanele care suferă de această afecțiune.

“În urma studiilor, am constatat că transplantul a dat rezultate mult mai bune decât cele ale medicamentelor”, a afirmat dr. Richard Burt de la Școala de Medicină Feinberg din Chicago.  

Dr. Burt și colegii săi au efectuat primul studiu care a comparat eficiența medicamentelor tradiționale cu transplantul de celule stem hematopoietice (HSCT). Celulele stem hematopoietice se dezvoltă în toate tipurile de celule sanguine, inclusiv în cele albe, care fac parte din sistemul imunitar.

Studiul a inclus 110 de pacienți cu SM. Jumătate dintre participanții la studiu au fost selectați aleatoriu pentru transplant, în timp ce restul au primit medicamente. După o perioadă de observație de 5 ani, s-a constatat că pacienții care au beneficiat de transplant prezentau o îmbunătățire semnificativă a simptomelor, spre deosebire de cei care au fost tratați cu medicamente.

Sursă: https://www.everydayhealth.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *