Studiu alarmant: mai mult de un sfert de milion de oameni ar putea muri în fiecare an din cauza schimbărilor climatice

Spread the love
Sursă foto: https://guardian.ng

Potrivit unui studiu recent, în deceniile următoare, mai mult de un sfert de milion de oameni ar putea muri în fiecare an din cauza schimbărilor climatice. În anul 2014, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a estimat că schimbările climatice ar putea duce la aproximativ 250.000 de decese în fiecare an, între 2030 și 2050, din cauza unor factori precum malnutriția, stresul provocat de căldură și malaria, dar potrivit noului studiu, aceasta este o “estimare conservatoare”.

„Acest lucru se datorează faptului că autorii nu au luat în considerare și alți factori legați de schimbările climatice, care ar putea afecta ratele de deces”, a afirmat dr. Andrew Haines.

Estimările prezentate de OMS nu au luat în considerare bolile și decesele legate de perturbări ale serviciilor de sănătate, cauzate de fenomene meteorologice extreme. Studiul de față nu a oferit o estimare actualizată a deceselor legate de schimbările climatice, dar a menționat că reducerea producției de alimente ar putea duce la 529.000 de decese până în 2050. 

Potrivit Băncii Mondiale, până în 2030, schimbările climatice ar putea, de asemenea, să forțeze peste 100 de milioane de oameni să trăiască în sărăcie.   Toate aceste date subliniază nevoia de noi politici de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră și de promovare a modalităților de atenuare a efectelor schimbărilor climatice asupra sănătății. 

Sursă: https://www.livescience.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *