Cercetătorii japonezi au dezvoltat o metodă sensibilă de detectare a cancerului

Spread the love
Sursă foto: https://www.technologynetworks.com

Potrivit cercetătorilor, exosomii reglează comunicarea intercelulară în cazurile de cancer și reprezintă un indicator al celulelor tumorale. O echipă de oameni de știință japonezi a dezvoltat o metodă foarte sensibilă pentru detectarea acestor exosomi, care ar putea contribui la detectarea precoce a cancerului.

Exosomii sunt vezicule de membrană, alcătuind bariera lipidică care măsoară aproximativ 100 nanometri. Exosomii secretați din celulele canceroase sunt strâns legate de migrația, invazia și metastazarea cancerului.

Metodele de analiză actuale implică proceduri complicate, incluzând o combinație de ultracentrifugare și separare de afinități. Folosind tehnologia de imprimare moleculară, echipa de cercetători a pregătit un film de polimeri artificiali de aproximativ 30 nanometri, având cavități de dimensiunea unui exosom pe partea de sus a substratului de sticlă (o cavitate legată de exosome). Apoi, cercetătorii au introdus selectiv anticorpi care pot recunoaște proteinele ​​membranare pe suprafața exosomilor și moleculele fluorescente care pot raporta informații exosome. Acest lucru a dus la dezvoltarea unui cip de detectare exosomică, care combină anticorpi și materiale artificiale. De asemenea, cipul recunoaște proteinele membranare pe exosomi, captează exosomii și raportează informațiile prin modificări ale fluorescenței.

Folosind acest echipament, în decurs de 10 minute, echipa a obținut o detecție sensibil ridicată, de 6 picograme pe mililitru. Această tehnologie a permis detectarea a aproximativ 150 de exosomi în 10 microlitri, un nivel de sensibilitate care depăsește cu mult tehnicile de măsurare raportate anterior.

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *