De ce femeile se confruntă cu migrene mai des decât bărbații?

Spread the love
Sursă foto: https://www.organicfacts.net
Sursă foto: https://www.organicfacts.net 

 

În cadrul unor cercetări, oamenii de știință au demarat un studiu care ar putea explica de ce femeile se confruntă cu migrene mult mai des decât bărbații. Studiul, publicat în jurnalul on-line “Frontiers în Molecular Biosciences”, sugerează că hormonii sexuali afectează celulele din jurul nervului trigemen, iar estrogenii sunt deosebit de importanți în declanșarea celulelor vinovate de apariția migrenelor.

“Putem observa diferențe semnificative în ceea ce privește migrenele între bărbați și femei și încercăm să înțelegem corelațiile moleculare responsabile de aceste diferențe. Deși acest lucru este un proces complex, suntem de părere că interacțiunea dintre sistemul trigeminovascular și hormonii sexuali joacă un rol important”, explică dr. Antonio Ferrer-Montiel de la Universitas Miguel Hernández, Spania. Deși acest lucru este un proces complex, credem că modularea sistemului trigeminovascular de hormoni sexuali joacă un rol important, care nu a fost abordat în mod corespunzător.

Estrogenul reprezintă un candidat cheie pentru înțelegerea apariției migrenei. Acesta a fost identificat pentru prima dată ca un factor al prevalenței mai mari a migrenei la femeile aflate la menstruație. Dovezile echipei de cercetare sugerează că estrogenul și schimbările în nivelurile acestuia modifică structura celulelelor din jurul nervului trigemen la stimuli. Rolul estrogenului și al altor hormoni în apariția migrenei este complex și sunt necesare mult mai multe cercetări pentru a-l înțelege. Autorii subliniază necesitatea unor studii îndelungate axate pe relația dintre hormonii menstruali și apariția migrenelor.

 

Sursă: https://www.news-medical.net/news/20180814/New-study-explains-why-women-get-more-migraines-than-men.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *