Compusul care ține pacientele departe de recidiva cancerului ovarian

Spread the love
Sursă foto: https://oncologynews.com.au

Un nou stduiu realizat pe șoareci identifică un compus care previne recidiva cancerului ovarian prin eradicarea celulelor stem asemănătoare cancerului.  Potrivit Institutului Național al Cancerului, în 2018 au existat peste 22.000 de cazuri noi de cancer ovarian în Statele Unite ale Americii. Mai mult de 14.000 dintre acestea au condus la deces. Conform estimărilor, între 70 și 90% dintre femeile care au suferit de cancer ovarian vor avea o recidivă, în funcție de cât de avansată a fost boala.

Cercetătorii au găsit o cale de prevenire a recidivei cancerului ovarian. O echipă de oameni de știință, condusă de dr. Ronald Buckanovich de la Universitatea din Pittsburgh din Pennsylvania a descoperit un medicament care vizează celulele canceroase ovariene, cum ar fi stemurile. Dr. Buckanovich explică că, deși chimioterapia poate distruge pană la 99% din celulele cancerigene ovariene, există posiblitatea ca unele celule stem canceroase să rămână în organism. Cercetătorul spune, de asemenea, că 11 celule stem canceroase sunt suficiente pentru a forma o nouă tumoră.

După ce a efectuat o serie de expermente chimice, dr. Buckanovich a găsit un compus care poate inhiba o cale cunoscută sub numele de ALDHA. Celulele canceroase se bazează pe această cale pentru a scăpa de toxinele pe care le produc atunci când se înmulțesc.

„Am reușit să identificăm compusul 673A, un inhibitor puternic al familiei ALDH1A, care a ucis absolut toate celulele canceroase “, spune dr. Grimley.

Sursă: https://www.medicalnewstoday.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *