Descoperirile care arată că narcolepsia este o boală autoimună

Spread the love
Sursă foto: https://healthjade.com

Cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga au descoperit celule autoreactive la persoanele care suferă de narcolepsie. Este vorba despre celulele care reglează starea de veghe a unei persoane. Sistemul imunitar este conceput pentru a recunoaște virușii și bacteriile. Când celulele sale sunt autoreactive (cum este cazul bolilor autoimune), sistemul imunitar recunoaște celulele proprii ale corpului și le atacă. La majoritatea pacienților care suferă de narcolepsie, neuronii care produc ipocretin sunt distruși.

“Pentru a ucide alte celule, neuronii care produc ipocretin, celulele T CD4 și CD8 trebuie să lucreze împreună. Având în vedere că am descoperit celule T autoreactive CD4 la pacienții cu narcolepsie, putem afirma pentru prima dată că  narcolepsia este de fapt o boală autoimună”, a afirmat dr. Birgitte Rahbek Kornum.

Pentru cercetare, oamenii de știință au analizat probe de sânge de la 20 de persoane cu narcolepsie și de la 52 de persoane sănătoase. La aproape toți pacienții cu narcolepsie, aceștia au descoperit celule T CD8 autoreactive. De asemenea, au fost găsite celule autoreactive la unii dintre indivizii sănătoşi, dar aici, probabil, celulele nu au fost activate. 

Potrivit lui Birgitte Rahbek Kornum, descoperirea celulelor autoreactive la persoanele sănătoase subliniază, de asemenea, teoria că ceva trebuie să declanșeze narcolepsia și să activeze autoreactivitatea.

Sursă: https://www.news-medical.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *