Legumele te pot proteja împotriva cancerului de colon

Spread the love
Sursă foto: https://www.thankyourbody.com
Sursă foto: https://www.thankyourbody.com

 

Potrivit cercetătorilor de la Francis Crick, chimicalele produse de legume, cum ar fi varza și broccoli, ar putea ajuta la menținerea intestinului sănătos și prevenirea cancerului de colon. Studiul, publicat în jurnalul on-line Immunity, arată că șoarecii care au fost hrăniți cu legume bogate în indol-3-carbinol, au fost protejați împotriva inflamației intestinului și a cancerului de colon.

Deși beneficiile pentru sănătate ale legumelor sunt bine stabilite, multe dintre mecanismele din spatele lor rămân necunoscute. Acest studiu oferă primele dovezi concrete despre modul în care I3C poate preveni inflamația colonului și apariția cancerului, prin activarea unei proteine ​​numite receptorul de hidrocarbură arii (AhR). AhR acționează ca un senzor de mediu, transmite semnale către celulele imune și celulele epiteliale din căptușeala intestinală pentru a proteja organismul de răspunsurile inflamatorii la bacteriile care trăiesc în intestin.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că AhR este esențială pentru repararea celulelor epiteliale deteriorate. Fără AhR, celulele stem intestinale nu reușesc să se despartă de celulele epiteliale specializate care absorb substanțe nutritive sau generează mucus de protecție. În schimb, acestea se împart în mod incontrolabil, ceea ce poate duce în final la cancer de colon.

„Multe legume produc substanțe chimice care mențin AhR în intestin. Am descoperit că dieta poate remedia daunele cauzate de stimularea insuficientă a AhR, ceea ce poate restabili împărțirea  celulelor epiteliale, oferind rezistență la infecțiile intestinale și prevenirea cancerului de colon”, a afirmat dr. Gitta Stockinger.

 

Sursă: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/08/180814173648.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *