Cercetare pentru prevenirea obezității

Spread the love

 

O echipă de oameni de știință de la LSU Health New Orleans a descoperit o prevalență mai mică a excesului de greutate și a obezității în rândul tinerilor în Grenada, comparativ cu adolescenții din SUA. Diferențele pot reflecta impactul dietei occidentale și al stilului de viață. Totodată, cercetarea poate duce la o schimbare în strategia de prevenire a obezității la nivel mondial.

“După mulți ani de studii efectuate pe copiii supraponderali care locuiesc în medii care promovează obezitatea, echipa noastră de cercetare a decis că este timpul să examinăm copii sănătoși care trăiesc în zone care oferă oportunități pentru activități fizice în aer liber și acces la alimente sănătoase”, spune cercetătorul principal al studiului, dr. Melinda Sothern.

Cercetarea a demonstrat că adolescenții grenadieni care aderă la o dietă tradițională, bogată în alimente sănătoase, bogate la rândul lor în antioxidanți și alți nutrienți care diminuează inflamația, prezintă rate mai scăzute de obezitate, decât cei care adoptă o alimentație occidentalizată.

Echipa a studiat copiii din Grenada, a căror vârstă medie a fost de 12,7 ani. Cercetătorii au colectat informații detaliate despre dietă și istoricul familial, precum și măsurători fizice. Ei au descoperit că prevalența excesului de greutate în rândul copiilor grenadieni a fost la jumătate față de cea a celor americani -22,7% față de 44,7%.

 

Sursă: https://www.news-medical.net/news/20180807/LSU-Health-research-may-lead-to-a-change-in-worldwide-obesity-prevention-strategy.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *