Știai cât de periculoase pot fi infecțiile apărute în timpul sarcinii?

Spread the love
Sursă foto: https://bsahs.org

Potrivit unor cercetători de la Universitatea din Washington, Şcoala de Medicină din Seattle (SUA) şi Academia Sahlgrenska din Gothenburg (Suedia),  infecțiile apărute în timpul sarcinii, cum ar fi infecția tractului urinar, poate crește riscul de autism și depresie la copil.

Echipa de cercetători a analizat 1,8 milioane de copii născuți în Suedia între 1 ianuarie 1973 şi 31 decembrie 2014. Unii dintre aceștia au fost monitorizați până la vârsta de 41 de ani, utilizând registrele de bază ale populației. Aceștia au descoperit că persoanele a căror mame s-au confruntat cu infecții în timpul sarcinii au prezentat un risc de 79% de a dezvolta autism și de 24% de depresie. De asemenea, a fost detectat un risc crescut de suicid la adulți care au fost expuși la infecții în uter.

Cercetarea nu a scos la iveală niciun risc asociat cu tulburarea bipolară sau psihozele (de exemplu, schizofrenia). Chiar dacă studiul a dezvăluit o legătură importantă, cercetătorii nu au reușit să își dea seama cu exactitate de ce se întâmplă acest lucru. O ipoteză a cercetătorilor este că infecțiile și inflamațiile apărute în sarcină pot afecta producția de serotonină și dezvoltarea neuronilor serotoninergici la făt. Ei suspectează, de asemenea, că anumite proteine ​​inflamatorii pot schimba expresia genei în celulele creierului fătului.

„Descoperirile noastre nu pot exclude posibilitatea unui risc crescut pentru afecțiuni psihopatologice ca rezultat a unei leziuni apărute în creierului inflamat al fătului pe fondul unei predispoziții genetice. Este recomandat să se ia măsuri pentru prevenirea infecțiilor în sarcină”, a declarat dr. Verena Sengpiel.

Sursă: https://www.iflscience.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *