Cercetare: efecte devastatoare pentru adolescenții care consumă canabis

Spread the love

 

Sursă foto: https://www.mopo.de
Sursă foto: https://www.mopo.de

 

Un studiu din S.U.A. a constatat că șoarecii expuși chiar la doze mici de marijuana timp de 20 de zile au suferit leziuni cerebrale de durată la vârsta adultă. Rezultatele evidențiază modul în care adolescenții care fumează în mod regulat ierburi pot avea un risc mai mare de apariție a schizofreniei

Cercetătorii americani spun că medicamentul este deosebit de periculos pentru oamenii care au o susceptibilitate genetică la tulburarea de sănătate mintală – și ar putea fi declanșatorul acesteia.

Asaf Keller, de la Universitatea din Maryland, Scoala de Medicina, a declarat că rezultatele subliniază pericolele adolescenților care fumează cannabis in timpul anilor lor de formare.

În urma studiului, publicat în revista Neuropsychopharmacology s-a constatat că activitatea creierului a fost afectată, iar deteriorarea continuă până la maturitate.

Cercetările recente au arătat că copiii care au început să utilizeze marijuana înainte de vârsta de 16 ani prezintă un risc mai mare de leziuni cerebrale permanente și au o incidență semnificativ mai mare a tulburărilor psihiatrice

“Adolescența este perioada critică în care consumarea marijuanei poate fi dăunătoare”, a declarat autorul principal al studiului, Sylvina Mullins Raver, candidat la doctorat la Universitatea din Maryland School of Medicine.

Constatarea izbitoare este că, deși soarecii au fost expuși la doze foarte mici de droguri, și doar pentru o scurtă perioadă în timpul adolescentei, anomalii ale creierului lor au persistat până la vârsta adultă.

Dr. Michael Bloomfield, de la Imperial College din Londra a arătat că utilizarea pe termen lung a canabisului distruge dopamina, substanța chimică simplă din creier care preceda formarea (nor)adrenalinei.

Utilizatorii de canabis din studiul publicat în Psihiatria Biologică au prezentat simptome asemănătoare simptomelor psihotice în timp ce fumează drogul, cum ar fi senzații ciudate sau sentimente de paranoia.

 

Sursa:

http://www.dailymail.co.uk/health/article-2377581/Teenagers-smoke-cannabis-damage-brains-LIFE-likely-develop-schizophrenia.html?ito=social-facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *