O nouă speranță pentru bolnavii de SIDA

Spread the love
Sursă foto: https://www.timesnownews.com
Sursă foto: https://www.timesnownews.com

 

Un grup de oameni de știință de la Institutul de Cercetare din Texas a folosit un model animal pentru demonstra pentru prima dată că un anticorp numit Immunoglobulin M (IgM) este eficient în prevenirea infecției după expunerea la virusul HIV.

“IgM este un fel de anticorp uitat. Majoritatea oamenilor de știință au crezut că efectul protector a fost prea scurt pentru a fi folosit ca un scut de protecție împotriva unui agent patogen cum ar fi HIV1”, a spus dr. Ruprecht, cercetător și director al Programului de Cercetare SIDA al Texas Biomed. Oamenii de știință au tratat mai întâi animalele cu o versiune de IgM, care este produsă în mod natural de celulele plasmelor situate sub epiteliu (căptușeala de suprafață a cariilor corporale). O jumătate de oră mai târziu, aceleași animale au fost expuse la SHIV (virus simian-imunodeficiență umană). Patru dintre cele șase animale tratate în acest fel au fost pe deplin protejate împotriva virusului. Animalele au fost monitorizate timp de 82 de zile.

Echipa de cercetare a blocat virusul, împiedicând-ul să treacă de bariera mucoasei și să se răspândească în restul corpului. Tehnica introducerii anticorpilor în organism pentru a crea imunitate este cunoscută sub denumirea de imunizare pasivă.

 

 

Sursă: https://www.news-medical.net/news/20180724/Study-reveals-protective-potential-of-new-class-of-antibodies-against-HIV-1-infection.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *