Noi descoperiri în tratarea leucemiei

Spread the love
Sursă foto:  http://depts.washington.edu
Sursă foto: http://depts.washington.edu

 

În urma unor studii, cercetătorii au descoperit că o cale de semnalizare care ajută la promovarea creșterii normale a celulelor agravează o formă de leucemie, prin preluarea controlului asupra unei alte căi cunoscute pentru protejarea celulelor de stresul biologic.

Potrivit specialiștilor, calea NOTCH1 preia controlul semnalizării factorului 1 de transcripție a șocului termic (HSF1) în leucemia limfoblastică acută. Blocarea uneia sau a mai multor gene în calea HSF1 ar putea reprezenta o nouă abordare în tratarea bolii. Cercetătorii spun că studiul lor este primul care legă direct activarea HSF1, care este critică pentru producția de zeci de alte proteine, inclusiv HSP90, la orice tip de leucemie.

„Studiul nostru arată modul în care calea NOTCH1 joacă un rol important în producerea șocului termic pentru a promova creșterea tumorii”, afirmă dr. Iannis Aifantis, profesor și președinte al Departamentului de Patologie la NYU Langone Health. Aifantis declară că, dacă testele suplimentare se dovedesc a fi reușite, medicamentul experimental, denumit PU-H71, ar putea fi adaptat rapid pentru studiile la pacienții cu T-ALL.

Rezultatele studiilor au arătat că HSF1 a fost esențială pentru supraviețuirea celulelor canceroase T-ALL. De asemenea, nu s-au produs efecte adverse și producția de celule sanguine sănătoase nu a fost întreruptă atunci când HSF1 a fost îndepărtat din celule stem ale măduvei osoase de șoareci.

 

 

Sursă:  https://www.news-medical.net/news/20180724/Hijacked-cell-response-to-stress-reveals-potential-therapeutic-targets-for-leukemia.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *