Legătura dintre indicele de masă corporală și bolile neurodegenerative

Spread the love
Sursă foto: http://therapeuocare.com
Sursă foto: http://therapeuocare.com

 

În cadrul unor studii, oamenii de știință de la University College London au studiat datele a peste un milion de pacienţi şi au ajuns la concluzia că un indice de masă corporală (ICM) ridicat, chiar şi cu două decenii înainte de primele semne ale bolii, indică un risc crescut de apariţie a demenţei. S-a constatat, de asemenea, că fiecare creştere a ICM cu 5 unităţi, crește riscul de apariție a demenței cu 16-33%.

La nivel global, 47 de milioane de pacienţi suferă de demenţă. Estimările sugerează că, până în 2030, numărul va creşte la 75 de milioane.

”Noul studiu confirmă atât efectul advers al obezităţii, cât şi pierderea în greutate din cauza schimbărilor metabolice din perioada dinaintea bolii”, a afirmat dr. Mika Kivimäki de la University College London.

Cercetătorii au analizat 39 de studii longitudinale, incluzând datele a 1.349.857 de persoane din Franţa, Finlanda, Suedia, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii. Rezultatele au demonstrat că nici unul dintre subiecţi nu suferea de demenţă la momentul începerii studiului. După 38 de ani, s-a observat că 6.894 dintre participanții înscrişi în studiu au fost diagnosticaţi cu demenţă. De asemenea, oamenii de știință și-au dorit să afle de ce indicele de masă corporală este mai scăzut înaintea momentului de declanşare a bolii și au constatat că pierderile de memorie sau schimbările metabolice, îi determină pe oameni să aibă mai puţină grijă de ei înşişi.

 

Sursă: https://www.news-medical.net/news/20180821/Experts-examine-stool-protein-biomarkers-that-indicate-inflammatory-bowel-disease.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *