Depresia poate provoca infertilitate

Spread the love
Sursă foto: https://www.independent.co.uk
Sursă foto: https://www.independent.co.uk

 

Potrivit unui studiu publicat în revista on-line Bangor Daily News, s-a constatat că bărbații care suferă de depresie sunt mai puțin fertili. Din această cauză, șansele partenerelor de viață de a rămâne însărcinate cu ajutorul tratamentelor împotriva infertilității sunt reduse.

În urma cercetărilor, oamenii de știință au găsit o legătură între o clasă de antidepresive cunoscute sub denumirea de inhibitori non-selectivi ai recaptării serotoninei (non-SSRI) și riscul ridicat de avort spontan în rândul femeilor care urmează tratamente pentru infertilitate.

„Studiul nostru oferă pacienţilor infertili şi medicilor acestora informaţii utile în luarea deciziilor privind tratamentul”, susține autoarea studiului, Esther Eisenberg, cercetătoare în cadrul Departamentulului pentru fertilitate şi infertilitate al Institutului Naţional pentru Sănătatea Copilului şi Dezvoltare Umană Eunice Kennedy Shriver.

De asemenea, s-a descoperit că femeile care au luat antidepresive non-SSRI, au prezentat un risc de 3,5 ori mai mare de a suferi un avort spontan în primul trimestru de sarcină, în comparaţie cu cele care nu utilizau astfel de medicamente.

Cuplurile în care bărbații se confruntă cu depresii majore, au cu 60% mai puține șanse de a concepe un copil sau de a duce la bun sfârșit o sarcină, în comparație cu cele în care partenerii de sex masculin nu sunt afectați de depresie.

 

Sursă: http://bangordailynews.com/2018/05/17/health/depression-in-men-may-affect-fertility-nih-study-suggests/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *