Iată ce boli riști dacă nu te speli pe dinți de două ori pe zi!

Spread the love
Sursă foto: https://www.everydayhealth.com

Potrivit cercetătorilor de la University College London, persoanele care nu se spală pe dinți de două ori pe zi se expun riscului de a dezvolta boli de inimă.  Studiul a implicat peste 12.000 de adulți și a demonstrat că riscul apariției unei boli cardiace este mai mare cu 70% la persoanele care au o igienă dentară necorespunzătoare, spre deosebire de cele care se spală pe dinți de două ori pe zi.

„Persoanele care suferă de afecțiuni ale dinților și gingiilor sunt extrem de expuse riscului de apariție a bolilor de inimă și diabet, deoarece infecțiile din organism, inclusiv cele orale, afectează arterele”, a afirmat dr. Richard Watt de la University College London.

În cadrul cercetării, oamenii de știință analizat modul de viață al persoanelor investigate și au luat în calcul anumiți factori, precum fumatul, activitatea fizică și igiena orală. De asemenea, participanților li s-au făcut analize, cu ajutorul cărora s-a stabilit nivelul de inflamație din organism.

Rezultatele studiilor au demonstrat că în următorii opt ani, în rândul celor 12.000 de persoane au survenit 555 de evenimente cardiovasculare, dintre care 170 au dus la deces.

Sursă: https://uk.reuters.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *