WAND, dispozitivul creat pentru persoanele cu afecțiuni neurologice

Spread the love
Sursă foto: https://www.nbcnews.com

În urma unui amplu experiment, cercetătorii au creat un dispozitiv inteligent care “ascultă” semnalele cerebrale, ajutând la tratarea epilepsiei și a altor afecțiuni neurologice, cum ar fi boala Parkinson. Tratamentele tradiționale implică utilizarea unor dispozitive speciale care trimit impulsuri electrice pentru a controla activitatea creierului și a sistemului nervos central. Medicii folosesc uneori această tehnică pentru a reduce simptomele bolii Parkinson, o afecțiune neurologică care afectează echilibrul fizic.

Cu toate acestea, dispozitivele neurostimulatoare care sunt disponibile în prezent pentru tratamentul afecțiunilor neurologice nu sunt capabile să stimuleze în același timp activitatea creierului și să o şi înregistreze. Acum, cercetătorii de la Universitatea din California au dezvoltat un nou neurostimulator, sofisticat, care pare să reușească acest lucru. În plus, poate avea potențialul de a îmbunătăți tratamentul epilepsiei, al bolii Parkinson și al altor afecțiuni.

Echipa de cercetare a denumit acest dispozitiv WAND, “dispozitivul de neuromodulare wireless”. WAND are două circuite externe, fiecare monitorizând 64 de electrozi care stau în creier. Acest dispozitiv poate monitoriza activitatea electrică a creierului și poate învăța să identifice semnale anormale care indică prezența unei convulsii sau a unui tremur. WAND poate să ajute la modificarea semnalelor electrice din creier pentru a preveni astfel de evenimente și simptome.

Spre deosebire de alte neurostimulatoare, dispozitivele WAND au un design unic, cu circuite personalizate, capabile să înregistreze semnalele electrice subtile pe care le emite creierul.

Sursă: https://www.medicalnewstoday.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *