A fost descoperită o nouă funcție a cerebelului care poate ajuta la dezvoltarea de tratamente pentru bolile neurologice

Spread the love
Sursă foto: https://medium.com

În urma unui experiment pe rozătoare, cercetătorii au descoperit că cerebelul, de care se știe că joacă un rol important în coordonarea mișcărilor, ajută, de asemenea, la reglarea activității circuitelor de recompensare a creierului. Aceștia au observat o conexiune neurală directă de la cerebel la zona tegmentala ventral (VTA) a creierului, care este o zonă responsabilă de codificarea informațiilor. Aceste descoperiri demonstrează pentru prima dată că cerebelul joacă un rol important în controlarea comportamentului de recompensă și  aruncă o nouă lumină asupra circuitelor creierului pentru disfuncția afectivă și socială văzută în cazul multor tulburări psihiatrice. 

„Constatările descrise în această lucrare ne ajută să aflăm mai multe despre modul în care funcționează creierul și să facem un prim pas spre dezvoltarea de noi tratamente”, a afirmat dr.  Joshua A. Gordon.

Cerebelul joacă un rol esențial în coordonarea și reglementarea activității motorii. Cu toate acestea, cercetarea a sugerat că această zonă a creierului contribuie la o serie de funcții care nu sunt legate de activitățile motorii. De exemplu, anomaliile cerebelului au fost legate de autism și schizofrenie. Pentru a examina acest lucru, cercetătorii au folosit o tehnică numită optogenetică, în care neuronii animalelor sunt modificați genetic, astfel încât aceștia pot fi controlați folosind impulsuri de lumină. Aceștia au descoperit că activarea neuronilor cerebeloizi a condus la o creștere a activării circuitelor de recompensare ale creierului la șoareci.

Deși există multe lucruri de explorat, identificarea căii neurale directe poate explica rolul acestui circuit în tulburările care implică sistemele de recompensare și de procesare socială, cum ar fi dependența, autismul și schizofrenia.

Sursă: https://www.sciencedaily.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *