CE NU ȘTIAȚI DESPRE ABCESELE DENTARE!

Spread the love
Sursă foto: https://encrypted-tbn0.gstatic.com/
Sursă foto: https://encrypted-tbn0.gstatic.com/

 Igiena deficitară a cavității bucale poate da migrene, febră și frisoane. Vinovate sunt bacteriile care formează pungi de puroi la îmbinarea dintelui cu gingia.

Abcesul dentar este o infecţie la baza dintelui care apare sub aspectul unei o umflături. Ţesutul din zona inflamată este roşu, congestionat și poate fi dureros, cu sensibilitate crescută la cald / rece. Durerea se poate extinde rapid către cap, gât, urechi sau de-a lungul obrazului. În cazuri grave, abcesul poate da febră, frisoane și migrene.

Există mai multe cauze responsabile pentru apariția abceselor. Poate fi un traumatism dentar, o carie netratată sau diverse afecțiuni ale gingiei. Trebuie luate în calcul și tratamente dentare recente sau, în cazul copiilor, apariția unei noi danturi. Atenție dacă dintele își schimbă culoarea, dacă există respiratie urât mirositoare sau un gust neplacut în gură. Pot fi primele semne ale apariției abcesului.

Oricare ar fi cauzele, un abces ignorat poate răspândi bacterii în tot spațiul bucal și poate duce la distrugrea osului din jurul dintelui.

Abcesul poate fi:

     ·  periapical. Este o infecție în interiorul dintelui cauzată în principal de carii. Se formează la vârful rădăcinii dintelui.

     ·  gingival. Este o infecție care apare la suprafața gingiei, la baza dintelui. Este o umflătură dureroasă cauzată de bacteriile din placa dentară de la nivelul marginii gingivale. Netratat, abcesul merge în profunzimea gingiei și se transformă în abces periodontal.

Complicațiile acestei afecțiuni pot duce la:

     ·  chisturi dentare

     ·  endocardită, o afecțiune a valvelor cardiace

     ·  sinuzita maxilară

     ·  mediastinitainflamație a țesuturilor mediastinului

     ·  septicemie, atunci când bacteriile e răspândesc în tt organismul

     ·  diverse afecțiuni digestive datorită masticației deficitare

Prevenirea abceselor dentare se face prin aplicarea normelor de profilaxie dentară: o igienă orală strictă, o dietă care să includă cât mai puțn zahăr și foarte important, vizite regulate la medicul specialist și tratarea imediată a cariilor sau altor afecțiuni bucale.

 

Sursa: https://www.news-medical.net/health/Dental-Abscess-Causes-and-Prevention.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *