Atenție! Laptele pasteurizat, legat de producerea celulelor canceroase

Spread the love
Sursă foto: https://www.gea.com

Un nou studiu din cadrul Universității Harvard arată că laptele pasteurizat este legat de producerea celulelor canceroase.

În cadrul cercetărilor, dr. Ganmaa Davaasambuu și colegii săi au identificat în mod specific “laptele de la fermele moderne de producție de lapte” ca fiind vinovat de apariția diferitelor tipuri de cancer, dar în special a cancerului de sân. În comparație cu laptele crud, s-a constatat că cel pasteurizat conține de 33 de ori mai mult sulfat de estronă. Evaluând datele din întreaga lume, echipa de cercetători a identificat o legătură clară între consumul de lapte cu un nivel ridicat de hormoni și rate mari de cancer, dependent de hormoni pentru a se dezvolta.

“Laptele pe care îl bem astăzi este destul de diferit de laptele pe care strămoșii noștri îl consumau”, spune dr. Davaasambuu.

Dacă laptele pasteurizat este asociat cu apaiția cancerului de sân, cel crud este legat de îmbunătățirea digestiei, de vindecarea tulburărilor autoimune și de creșterea imunitătii globale, care poate ajuta la prevenirea cancerului.

Laptele de vacă are un hormon similar cu insulina, care are un rol important în procesul de creștere al copiilor. Însă, în organismul uman, în special în cel al copiilor, hormonul de creștere încurajează dezvoltarea celulelor și blochează autodistrugerea acestora. Mai mult, procesul modern de creștere al vacilor determină ca nivelul de hormoni din acest tip de lapte să fie mult mai ridicat.  Un alt factor care crește riscul de apariție al cancerului este estrogenul, iar laptele are 60 de hormoni naturali, estrogenul fiind predominant. Estrogenul este problematic în boli sensibile, cum ar fi cancerele de sân, ovare sau uter. Ținând cont că expunerea zilnică a femeilor la estrogen este unul dintre factorii principali ai declanșării cancerului de sân, influența unei cantități suplimentare de estrogen din lapte nu ar trebui neglijată.

Sursă: http://www.reportingthetruth.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *