Compusul antibiotoc natural, creat pentru combaterea infecțiilor rezistente la medicamente

Spread the love
Sursă foto: https://www.dsalud.com

Oamenii de știință de la Universitatea din Colorado au dezvoltat un nou mod de a sintetiza și optimiza un compus antibiotic natural, care ar putea fi folosit pentru a combate infecțiile rezistente la medicamente, cum ar fi Staphylococcus aureus.

Infecțiile cu rezistență la antibiotice afectează anual peste 2 milioane de persoane și duc la peste 23.000 de decese în SUA în fiecare an, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). Cercetătorii au observat că tiopeptidele, un compus antibiotic natural prezintă o anumită eficacitate împotriva acestor infecții și a altor specii bacteriene, însă diversitatea lor structurală face dificilă sintetizarea moleculelor la o scară suficient de mare pentru utilizarea terapeutică.

Pentru o mai bună utilizare a tiopeptidelor, cercetătorii au revenit la elementele de bază și au reexaminat ipotezele anterioare privind proprietățile chimice fundamentale ale acestor molecule. Aceștia au inventat un nou catalizator care conduce reacții care facilitează sinteza tiopeptidelor și formează schela esențială necesară pentru inhibarea dezvoltării bacteriene.

Eforturile lor au condus la crearea a două noi antibiotice reprezentative: micrococcinul P1 și tiocilina I. Compușii sunt eficienți, scalabili și nu produc efecte adverse dăunătoare.

Noua metodologie de sinteză chimică este doar un punct de plecare. Echipa de oameni de știință intenționează să utilizeze descoperirile lor ca o platformă pentru selectarea și raționalizarea părților din moleculele de tiopeptidă, cu scopul de a optimiza proprietățile lor și de a le aplica pe scară largă altor clase de bacterii.

Sursă: https://www.sciencedaily.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *