Legătura dintre nivelul ridicat de colesterol și cancerul de colon

Spread the love
Sursă foto: http://www.ebru.co.ke/
Sursă foto: http://www.ebru.co.ke/

 

În urma unui studiu efectuat pe șoareci, cercetătorii de la Școala de Medicină David Geffen din cadrul Universității din California au descoperit că stimularea nivelului de colesterol a făcut ca numărul de celule intestinale stem să se divizeze mai rapid, permițând tumorilor să se formeze de 100 de ori mai repede. Studiul identifică o cale moleculară care ar putea servi ca o nouă țintă în tratarea cancerului de colon.

„Activitatea colesterolului influențează creșterea celulelor stem în intestine și accelerează rata de formare a tumorii cu mai mult de 100 de ori”, susține Peter Tontonoz, medic histopatolog.

În cadrul unui experiment realizat pe un lot de șoareci, cercetătorii au crescut cantitatea de colesterol din celulele stem intestinale ale acestora, prin administrarea unei diete bogate în grăsimi, modificând o genă care reglementează fosfolipidele și stimulează celulele să producă mult colesterol.

Pe măsură ce nivelele de colesterol ale animalelor au crescut, celulele lor s-au împărțit mai repede, provocând prelungirea intestinelor. Aceste schimbări au sporit semnificativ rata formării tumorilor în colon.

 

Sursă: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/01/180125135551.htm

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *